MENÜHELP GREEN PORT

 

MEGHÍVÓ
 
Kedves Barátunk! Tisztelt Környezetvédők!
Tisztelettel meghívjuk Önöket
A KÖRNYEZETVÉDELEM VILÁGNAPJA
ALKALMÁBÓL SZERVEZETT JÁTÉKRA
Az „ÖRÖKKÖN ÖRÖKSÉGÜNK EURÓPA”
 
vetélkedőjátékot általános és középiskolás gyermekek számára rendezzük meg
 
Helyszín: Salgótarján Fő tér, JAMKK, Konferencia terem
Időpont: 2012. június 05. 13.00 – 15.00 óra
 
Játékvezető:        Szabó Péter újságíró, a Junior Green Team 21 Egyesület elnöke
Simon Lajos St. Közm. Nonprofit Kft.
Zsűri:                  Fenyvesi Gábor  alpolgármester, Varga Béla, Bodnár Benedek, dr. Ispán András
Megnyitót tart és köszöntőt mond: Fenyvesi Gábor  alpolgármester
 
Résztvevők a Salgótarjáni Kistérséghez tartozó középiskolák, civil szervezetek, intézmények meghívott / 4-6 fős / csapatai. Mindenki EURÓ-s zsetonokat nyerhet vagy veszthet a feladatok során. A végső sorrendet a 10. forduló után a megszerzett zsetonok száma dönti el. Meghívott csapatok száma 14. A játék nem igényel semmilyen előzetes felkészülést.
Jelentkezés telefonon vagy a helyszínen.
 
A lebonyolításról, a vendéglátásról, az eszközökről, a díjazásról a Junior Green Team 21 Egyesület, a SITI és a Europe Direct gondoskodik. A szakmai hátteret az St. VGÜ biztosítja.
Feladatsor:
 
 1. Bemutatkozás és névválasztás (minden csapat egy-egy országot képvisel)
 2. Veszélyhelyzetben katasztrófavédelmi oktatófilm megtekintése, kérdésekre válaszadás
 3. EU keresztrejtvény – „da Vinci kód”
 4. Nemzeti parkok és védett területek - Óriás Puzle
 5. EU TOTO – meseszámok, védett növények és állatok hazánkban
 6. Prezentációs játék
 7. Mit hova dobnál? – szelektív hulladék teszt
 8. Plakáttervezés
 
Eredményhirdetés és értékelés: Zsűri elnök és a VGÜ Kft igazgatója
A résztvevő csapatok közül a legeredményesebbek vesznek részt a július 17-21 között megrendezésre kerülő Salgótarjáni Környezetvédő Gyermekek Táborában.
Információ: Szabó Péter 20/562-4389 szabo.peter@nograd.hu
 
Partnerek: Székyné dr. Sztrémi Melinda - Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, Salgótarjáni VGÜ Kft; Europe Direct Információs Iroda, Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft, Nógrád Megye Közgyűlése, Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda, SITI

Meghívó
Kedves Barátunk! Tisztelt Salgótarjániak!
Tisztelettel meghívjuk Önöket az immár hagyományos Európa Napi Majálisunkra, az Európa Napi Családi Piknikre a festői szépségű Somoskői vár emlékparkjába (Salgótarján – Somoskő, Vár út).
Időpont: 2011. május 05., 10.00-15.00 óra
Program:
10.00          Vásárnyitás a nagyközönség számára (a rendezvény szervezői különböző játékos feladatokkal, ugráló várral, szalonnasütéssel, nemzetközi pékséggel, főzőversennyel, várlátogatással, zenés-játékos programokkal kedveskednek az alkalomra kilátogató családoknak. A játékos állomásokon akadályversenyszerűen a résztvevő egyének és csapatok (esetleg családok) teljesítményük függvényében játék eurót nyernek, melyet ajándékra, üdítőre és jó falatokra válthatnak az Europa Bazár-ban.
12.00          Kürtszó és harangkondulás (27x) jelzi az ünnepi program kezdetét és az európai egyesült nemzetek köszöntését. Kürtszó hívja a szlovák-magyar határon álló várhoz a két ország turista útvonalán érkező vendégeket.  Ezután 270 db uniós jelképpel ellátott léggömb emelkedik a magasba a vártorony ablakából, majd elhangzik Beethoven örömódája (EU himnusz).
12.10          Köszöntőt mond:
Székyné Dr. Szrtémi Melinda – polgármester asszony Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere.
12.20          A szervezők ünnepi ebédre invitálják a résztvevőket a felállított sátrakhoz, ahol hagyományos magyar ételek, és 9 európai ország különböző jellemző kenyere pékáruja kerül az asztalra.
13.30          A résztvevők csoportos kirándulást tesznek a közeli vadasparkban, a geo-park magyar-szlovák tanösvényén, ill. megismerhetik a somoskői vár és környékének földrajzi nevezetességeit.
14.00          27 állomáson (mindegyik 1-1 EU országos képvisel, benne egy SENIOR SÁTORRAL) uniós játék, ugráló vár, különböző játékok animátorokkal, intergenerációs sakkverseny
15.00          Majorette és a Nógrád Operett csoport fellépése.
16.00          A program hivatalosan zárul.
A részvétel térítésmentes és önkéntes.
Partnerek: Székyné dr. Sztrémi Melinda - Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, a losonci (Szlovákia) ED iroda munkatársai, szlovák civil szervezetek; Salgótarjáni VGÜ Kft; Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft, Nógrád Megye Közgyűlése, Nógrád Megyei Esélyegyenlőségi Iroda

 

Hírek

 • FELHÍVÁS KARITATÍV SEGÍTSÉGNYÚJTÁSRA
  2012-12-01 09:07:35

  Ebben az évben is az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Nógrád Megyei CsEÖH partnereként, szakmai-, valamint civil szervezetek közreműködésével csatlakozhatunk a „Szeretet Adventje Palócországban” programsorozat megszervezéséhez.

  A hagyományteremtés kétségtelen szándékával életre hívott programsorozat közel kétezer résztvevővel – idősebb és fiatalabb honfitársunk bevonásával – kerülne megrendezésre Nógrád megye városaiban és kistelepülésein. Ezen programsorozat keretében szeretnénk segíteni azokon, akiknek a szociális helyzetük árnyékot vet a szeretet eme ünnepére.

  Arra kérünk minden segíteni szándékozót, - ha ez irányú munkálkodásunkkal egyetért és e programsorozatot támogatásra méltónak ítéli – hogy adománnyal mely lehet száraz élelmiszer, gyermekjáték, ruha, tanszer, bútor, tisztálkodó eszköz, téli tüzelő, segítse a megyénkben élő legrászorultabbakat.

  Kérünk mindenkit, hogy a felajánlásokról, vagy az esetleges igényekről telefon, levél vagy e-mail formájában értesítsenek bennünket az alábbi elérések valamelyikén.

  Cím: 3100 Salgótarján, Vasvári P.  út 45.
  Mobil: +36309459207
  E-mail: juniorgreenteam@gmail.com

  Egyesületünk a Nitor Via Kft. segítségével házhoz megy a felajánlott karitatív segítségekért önkéntesei segítségével azt elszállítja.

 • Adója 1%-a
  2011-10-21 10:56:29

  Kérjük adózáskor adója 1%-ával támogassa egyesületünket.
  18638143-1-12

 • Munkatársat keresünk 2012. júniustól
  2011-10-19 13:17:12

  Környezetvédelemmel és vidékfejlesztéssel foglalkozó civil szervezet a -KNCC „Zöldülő Palócországért” című ÉMOP-3.3.1.-11. pályázatának pozitív döntés utáni - megvalósításához pályakezdő, energetikai mérnöki képzésben részt vevő kreatív és kötetlen munkatársat keres Salgótarján, Pásztó, Bátonyterenye körzetéből. Feltételek: energetikai szakirányú mérnöki képzésben való részvétel, angol nyelvtudás, felhasználói számítógépes ismeret, CAD szoftver ismeret, „B” kategóriás gépjárművezetői engedély, saját használatú gépjármű, erkölcsi bizonyítvány. Érd.: 0620/5624389 E-mail: juniorgreenteam21@gmail.com, greenteam21@upcmail.hu

 • Már a Facebookon is!
  2011-10-18 18:56:37

  Mostantól a Junior Green Team 21 Egyesület a Facebookon is elérhető, ahol elsőkézből olvashattok a legújabb rendezvényeinkről, összejöveteleinkről.

  Facebook elérhetőség

 • Pályázat
  2011-10-15 09:41:54

  A Juniopr Green Team 21 Egyesület .....

Asztali nézet